top of page
Keresés

SIKER ÉS ÖNBIZALOM

Mi számodra a siker? És az önbizalom?

Külön-külön is erőteljes szavak.

Gondolkodtál már rajta, ki lehetsz, ha igazán hiszel magadban?


Néhányan az ismerőseim közül ilyennek ismerhetnek: mindig mosolygós, ragyogó, hibátlan, sikeres nő egy végtelenül tökéletesnek tűnő élettel.

De ez nem az igazi énem. Minden szép és jó mellett az én életem is tele van kihívásokkal, nehézségekkel, kudarcokkal, néha veszteséggel. Ez vagyok én igazából.


Olyan, mintha ezek a nők nem is hasonlítanak egymásra, bár egy a kettő. Mi hát akkor a különbség? Talán az, hogy az egyik elhiszi magáról, hogy értékes. Hogy ér valamit. És ez saját maga szemében legyőzhetetlenné teszi.


Ezeket a gondolatokat a Túl sexi lány című, könnyed, vidám, mégis élet ízű filmből írom le, mert igazán megfogott a mondanivalója, amikor láttam. Szeretettel ajánlom megnézését önbizalomhiány ellen is.


Kisgyerek korunkban a világ minden önbizalma bennünk van. Hagyjuk, hogy kilógjon a hasunk és csak táncolunk és játszunk, és jól érezzük magunkat!

Aztán olyasmik történnek, amiktől megkérdőjelezzük önmagunkat. Valaki mond valami gonoszat és ilyenekből egyre több lesz. Aztán szép lassan felnövünk, és ezzel együtt egyre jobban kételkedünk önmagunkban. Mígnem minden önbizalmunkat elveszítjük, és mindaz az önbecsülés és hit, amivel nekiindultunk, eltűnik.


De mi van, ha nem hagyjuk legyűrni magunkat?

Mi lenne, ha erősebbek lennénk? Ha nem érdekelne, hogy nézünk ki, hogy beszélünk? Ha sohasem veszítenénk el a gyerekkori magabiztosságot? Mi van, ha akármilyen kritikával illetnek minket, lenne erőnk és bölcsességünk azt mondani, hogy ez így oké, de én tudom, hogy ki vagyok. És büszkén vagyok az, aki.


Persze azért ez nem ilyen egyszerű. A múltból, gyerekkorból hozott tégláinkat, azt a nehéz batyut mindannyian cipeljük. Ki így, ki úgy. A szerencsésebbek hosszú évek áldozatos munkájával olyan sikeres megküzdési stratégiákat alakíthatnak ki, amivel az a bizonyos batyu könyebbé válhat. Gyors változás azonban nincs, és csodát mi sem ígérünk. A múltadban magadbaszívott önértékelésed feltérképezése más szakterületre tartozik.


Mégis kezdetnek érdemes feltenni a kérdést: Te mennyire bízol most magadban? Mi történne, ha jobban bíznál?

Ha elmélyülnél még hasonló kérdésekben, töltsd le Önbizalomnövelő élményfüzetünket. Szánj egy kis időt a kitöltésére, szánj egy kis időt Magadra.


Kinyik Móni – a változás és fejlődés elkötelezett támogatója


 

„A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek.”


Anthony Robbins7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Asset 8.png
bottom of page