top of page

A megújulás folyamata

Igyál velünk egy finom kávét itt a Cyber Caffé-ban!

Állj meg pár percre a rohanásban, és gondolkodj el azon, hogy jelenleg mi a legnagyobb kihívás az életedben. Ha van kedved velünk megbeszélni, talán hamarabb világossá válhatnak a megoldási lehetőségek. 

Egyedül nehéz megküzdeni a problémákkal, de ha megosztod velünk, könnyebbé válik.

Szakértő csapatunk azért állt össze egy virtuális kávézóban, hogy oldott hangulatban, de mégis biztonságos környezetben, titoktartás mellett kaphass támogató segítséget, együtt gondolkodást, és ezáltal közelebb juss problémád megoldásához vagy célod eléréséhez.

Mi, a kávézó megálmodói mindannyian mások vagyunk, más háttérrel, más tapasztalatokkal, más tanulmányokkal. A közös bennünk, hogy mindannyian a coaching módszereinek elkötelezett hívei vagyunk. Hisszük, hogy néhány jó időben, jókor feltett kérdés, amit magadnak sosem tennél fel, kimozdíthat egy elakadásból.

 

Mi a coaching?

A coaching egy nagyszerű módszer arra, hogy úgy tudj gondolkodni az életedről, a problémáidról és a megoldásaidról, ahogyan egyedül sosem.

A coach felteszi neked azokat a kérdéseket, amiket te sosem tennél fel magadnak és sosem gondolkoznál a válaszokon hosszú percekig.

Amikor egy problémával kerülsz szembe, olyan, mintha egy csövön keresztül figyelnéd ezt a problémát. A cső a problémára fókuszál, nagyon kevés egyéb dolgot enged láttatni. 

A coach rávezet arra, hogy tedd le a csövet. Megmozgat, segít, hogy különböző nézőpontokból is megvizsgáld a problémádat. Megkér, hogy nézd meg távolabbról, vagy magasabbról, nézd a barátnőd vagy egy szuperhős szemével, utaztat az időben, és arra kér, hogy a gyerekkori vagy a jövőbeli éned szemével láss, esetleg arra kér, hogy egy rövid időre szabadulj meg a vélt vagy valós akadályaidtól és nézd úgy a helyzetet, mintha gazdag lennél, vagy éppen varázserőd lenne.

Azáltal, hogy a problémádat számtalan, eddig nem ismert módon vizsgáltad, és ezekből a szempontokból kerestél megoldást, olyan ötletek, olyan lehetőségek is felmerülhetnek, amiket a csövön át nézve nem találtál volna meg.

A probléma vizsgálata után nagyon fontos, hogy a továbbiakban már nem a problémára, hanem a lehetséges megoldásokra irányítja a figyelmedet a coach. Ezzel továbblendít, megakadályozza, hogy beleragadj a problémába, a tehetetlenségbe, az önsajnálatba, az önbizalomhiányba.

Egy átlagos coaching folyamat 5-6 ülésből áll, amelyek heti rendszerességgel követik egymást. A témától és a haladás mértékétől függően természetesen ez lehet kevesebb és több alakalom is. 

A coach feladata, hogy a folyamat során az ügyfelet motiválja, fókuszban tartsa, bátorítsa, támogassa, visszaterelje a helyes útra. Különösen fontos ez a hosszabb folyamatoknál, ahol a cél elérése több hónapot is igénybe vesz. Ilyen hosszú ideig hű maradni a folyamathoz, kitartani, elköteleződni, lendületben lenni, motiváltnak maradni egyedül nagyon nehéz.

A coach folyamatos kapcsolattartással, visszatükrözéssel, motivációs gyakorlatokkal tudja segíteni ügyfelét.

A coaching szemléletű gondolkodás a mindennapi életben is hasznos, nem csak folyamatként, hanem gyors problémamegoldó eszközként is.

A kérdezéstechnikát, a megoldásra fókuszálást, a folyamatban tartást tesztek, gyakorlatok, feladatok egészítik ki. Ezek a feladatok akár önállóan is beépülhetnek a problémamegoldó eszköztárunkba.

Coaching témakörök lehetnek pl.:

 • Önbizalom, énkép

 • Karrierváltás - Mi a te utad?

 • Személyiségtípus elemzése

 • Célállítás 2022 - A siker éve

 • Halogatás felszámolása, időmenedzsment

 • Párkapcsolati kérdéskörök

 • Ha késik a baba - Mire tanít?

 • Életmód

 • Egészség

 • Sport

 • Teljesítmény

 • Business Coaching

Keress minket bizalommal! Szeretettel várunk egy jó kávé mellett!

Yoga at Home
Asset 8.png
bottom of page